• alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild

Studentpresent

Mer från samma användare
Slöjd.nu

Beskrivning

Vad kan en ung människa på väg ut i livet behöva? Allt eller inget?
Enligt boken "Liftarens guide till galaxen" är en handduk det viktigaste.
Min kompis Dejan har tatuerat in döttrarnas namn på sina armar. Bild 1
Jag fotade tatueringen och lekte en stund i stygnsättningsprogrammet Digitizer. Bild 2
Handduken är broderad på broderimaskinen Janome MC 500 E. Den kommer att finnas med på TEXTOM.se för den som vill testa :-)

Den rosa handduken med flamfärgad Wonderfil-tråd fick bli en symbol till Alexia. En handduk att ta med ut i livet, och när hon sveper den om sig ska den kännas som en varm kram av pappas starka trygga famn...

Genom att klistra in länken till en film från exempelvis Youtube eller Vimeo två gånger
med ett radbryt emellan så bäddas filmen in här.
https://vimeo.com/221739283
https://vimeo.com/221739283

Ett citat från kapitel tre i Douglas Adams bok Liftarens Guide Till Galaxen beskriver hur viktig handduken är:
En handduk, står det, är utan all konkurrens det mest användbara föremål den instelläre liftaren kan ha med sig. Å ena sidan har den stort praktiskt värde - man kan svepa den om sig när man reser över Jaglan Betas kalla månar, man kan ha den under sig när man ligger i marmorsanden i Santraginus V:s soldränkta stränder och inandas de mättade ångorna från havet, man kan dra den över sig när man reser över Jaglan Betas kalla månar, man kan ha den under sig när man sover en natt under de röda stjärnor som lyser så starkt över Kakrafoons ökenland, använda den som segel på en liten flotte nedför den väldiga, långsamma floden Moth, doppa den i vatten och använda den som tillhygge i slagsmål, svepa den runt huvudet för att skydda sig mot giftiga gaser eller mot en blick från den Dreglande Dånfinken på Traal (ett osannolikt enfaldigt djur; det tror nämligen att om du inte kan se det, kan inte det se dig - ett verkligt dumt djur alltså, men mycket mycket glupskt), man kan vinka med sin handduk som nödsignal och slutligen torka sig med den om den fortfarande är tillräckligt ren.
Å andra sidan, och det är än viktigare, kan en handduk ha ett oskattbart psykologiskt värde. Om till exempel en kloss (kloss = fastboende; icke-liftare) upptäcker att en liftare har en egen handduk tror han av någon anledning automatiskt att liftaren också innehar tandborste, tvättlapp, tvål, en burk med skorpor, fältflaska, karta och kompass, snören, myggspray, regnkläder, rymddräkt, etc, etc. Det blir då så mycket lättare för klossen att låna liftaren någon av dessa eller ett dussin andra artiklar som han händelsevis råkat "förlora"? Klossen kommer att tro att en man som kan lifta kors och tvärs genom galaxen, leva som fåglarna på marken, kämpa mot dåliga odds och ta sig fram, men ändå vet var han har sin handduk, en sådan man är någonting att räkna med.
0.004 2