• alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild
  • alsterbild

T-shirt med raglanärm

Mer från samma användare
Gunnesboskolan

Beskrivning

Raglan är en bra skärning som ger god rörelsevidd, det är enkelt att sy, och jag tycker att det är snyggt.
Denna tröja är originalet i Slöjdlexikon. Den växte fram bit för bit, tillsammans med mina elever, någonting hände vecka för vecka.
Tyget är oblekt ekologisk bomull som är lite gulvitt från början. Jag tycker att det är snyggt och valde att använda det till alla lexikonfilmer om T-shirt. Till eleverna valde jag dock helt vitt ekologiskt tyg.
Först sydde jag tröjan och hade på mig som den var.
Veckan därpå visade jag hur man kunde vika tyget och doppa det i färg.
https://youtu.be/LUXzYKS1vEA
https://youtu.be/LUXzYKS1vEA
Veckan därpå hade jag på mej den färgade tröjan som hade bleknat rejält, efter att färgen torkat, jag hade fixerat den i ugn samt tvättat tyget i maskin.
Veckan därpå hade jag skurit ut vallmoblommor i kartplast som jag klistrat på tyget och använt som schablon.
I beskrivningen i Slöjdlexikon använde vi vaxat omslagspapper till kopieringspapper men det är inte helt lätt att få tag på rätt sort längre så jag tog kartplast istället. http://www.slojdlexikon.nu/class/2d105951-3c5b-431f-92ad-30a061ff032a/theme/cb2f72da-5f43-4e2e-80df-a5d900f923b5/part/a4ce3e20-e402-4275-baa9-a1f100de332e/intro
Vallmoblommorna blev bra men jag ville ha lite svart i. För att testa så tog jag en bild på tröjan och ritade i svart i datorns ritprogram. Då kunde jag ändra och testa mig fram till hur det svarta skulle se ut... När jag var nöjd med bilden försökte jag göra lika dant på tröjan, då använde jag en vattenfast svart tuschpenna.
Min ursprungliga intention var att få in så många tekniker som möjligt. När jag såg på ryggen såg det ut som att den ensamma blomman hade en stjälk, jag förstärkte den med lite med en grön textilpenna.
Till slut broderade jag dit ordet solitär med broderimaskinen.
Tröjan är ljuvligt skön och jag använder den ofta. Det blir spännande att se hur den håller i tvätt.
0.004 2